Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Богоявление

 06 Януари 2009

19 -годишният Антон Чолаков от Кърджали извади Богоявленския кръст от водите на р. Арда. Младежът пожела на всички свои съграждани здраве и късмет. Той е дългогодишен ватерпорлист, възпитаник на СОУ “Отец Паисий”, в момента е студент в първи курс в УНСС.
Общо 23-има енстусиасти се хвърлиха в ледените води под новия мост, свързващ градския център с кв. Възрожденци. Отец Петър и кметът Хасан Азис пристигнаха с фадрома, управлявана лично от градоначалника на Кърджали. Енорийският свещеник пропътува в греблото на тежката машина като държеше и 4-годишната Ганета. На връх Йордановден тя бе кръстена във водите на реката. Кметът я дари със 100 лева. Местен бизнесмен стана също дарител на детето.
И тази година ритуалът по изваждане на кръста от водата бе извършен по нестандартен начин. Използвахме строителната машина като символ на градежа.Общо е желанието на всички жители на нашия град да живеят в разбирателство, споделиха и кметът Хасан Азис, и отец Петър. В тържественото шествие на Богоявление участваха много кърджалийци, в него се вкючиха също областният управител Ангел Коджаманов и зам. министърът на МРРБ Димчо Михалевски.

Още снимки
 Прочитания: 2018 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign