Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нов въжен мост ще има в Кърджали

 09 Януари 2009

В началото на пролетта в Кърджали ще започне изграждането на въжен мост над р. Арда в района на “Горубсо “АД, който ще свързва централната градска част с кв.Възрожденци и кв.Резбарци. Новото съоръжение ще бъде в района на досегашния мост. Проектът предвижда да има покрита пешеходна зона, ще бъде издигнат и пилон с височина около 68 м. Ще бъдат използавани най -съвременни материали, което ще направи новата конструкция уникална за страната, съобщи кметът инж. Хасан Азис.Проектът е дело на колектив с ръководител арх.Олег Николов.
На този етап са осигурени около 900 хил. лв. за изпълнението на обекта, а за окончателното му завършване ще се заделят средства или от общинския бюджет, или ще се търси централно финансиране.
Желанието ни е новото съоръжение да бъде модерно, удобно и най-важното надеждно място за преминаване на пешеходците. Проектът предвижда района да бъде напълно благоустроен. За преминаващите и гостите на града ще бъде открито и специално панорамно кафе. Г-н Азис изрази надежда, че въженият мост не само ще улеснава движението на хората от двете части на града, но ще се превърне в истинска атракция за посетилите на Кърджали, за туристите от страната и чужбина.

Още снимки
 Прочитания: 2721 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.