Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Монтират прозрачни тенти на пазара в Кърджали

 10 Януари 2009

На този етап Пазарът на производителите в Кърджали работи с около 65 на сто от капацитета си, коментира кметът на областния град. През тази година общината предвижда изграждане на тържището за промишлени стоки. Техническият проект вече е изготвен, предстои неговото одобрение от експертен съвет и издаване разрешение за строителство. До месец има готовност да бъде обявен и търг за фирма – изпълнител, смята инж. Хасан Азис. Той обясни, че за изграждането на тържището ще бъдат използвани стомана и сандвич панели, което позволява работата по монтажа им да става и през зимния период.
Общината ще предложи два начина за финансиране строителството на пазара за промишлени стоки.В тази връзка до края на януари се предвижда среща с търговците. Единият от вариантите е чрез безлихвен кредит, отпуснат от общината на пазара на производителите, вторият - самите търговци да платят авансово наема си за година напред.
В най - скоро време предстои да бъдат поставени и прозрачни тенти на вече изграденото тържище за зеленчуци и плодове. Целта е да се спре силното въздушно течение през студените месеци, което затруднява ежедневния престой и работа на продавачите.
Специалистите предлагат да бъде направено заграждане на металната покривна конструкция от четирите страни. Забавихме се доста, защото имахме притеснения,че тентите ще станат обект на вандалски посегателства. Искахме да изберем най – добрият материал и надежден начин за монтаж на тентите, коментира г-н Азис.


 Прочитания: 2349 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign