Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Висока обществена оценка за кърджалийската болница

 12 Януари 2009

Кърджалийската болница “Д-р Атанас Дафовски” е сред 10-те най-добри областни болници в страната. Това сочи проучване на “Медистар” ООД по поръчка на в. Пари. В него са включени всички големи държавни и общински болници. Изследването анализира болничната медицинска помощ по видове - многопрофилни, специализирани, болници за долекуване, а също и по видове собственост - държавни, общински, частни. В определянето на болница с най-добри показатели са взети предвид и икономическите резултати на лечебните заведения, а също и обемът медицински дейности, които изпълняват. Използваните в изследването критерии са съобразени с Eurostat:, здравните индикатори на Световната здравна организация и ръководството за безопасност на пациентите Guide of parient save indicatorsAHRQ.
Най-добра многопрофилна болница за 2008 г. е УМБАЛ “Св. Анна” ЕАД, София, а кърджалийската МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски “се нарежда до болниците в големите градове като София, Пловдив, Варна и Русе.
Ръководството на община Кърджали винаги е подхождало с разбиране и е съдействало за разрешаване на конкретни проблеми в здравното заведение. През последните години не са малко случаите на дарителски акции за болницата в областния град , осъществени с подкрепата на община Кърджали. В края на миналата година лично кметът инж. Хасан Азис потърси съдействие от здравния министър д-р Евгений Желев по време на визитата му в Кърджали за закупуване на ядрено -магнитен резонанс . В началото на тази година парите за модерната медицинска апаратура вече са приведени от здравното министерство на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”-Кърджали .


 Прочитания: 2983 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.