Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Хамлет" на кърджалийска сцена

 20 Януари 2009

Театър “Димитър Димов” Кърджали ще представи тази седмица една от най -успешните през миналия сезон постановки - “Хамлет “. Дългоочакваната премиера на класическата шекспирова трагедия бе в края на септември м. г. Режисьорът Димитър Игнатов в тандем със сценографите Иван Карев и Весела Статкова предложиха на зрителите един провокативен и зрелищен спектакъл, който вече четвърти месец се играе с успех.
На 2 декември 2008г. постановката “Хамлет” гостува на столичната публика в театър “София”. Творческият състав получи специални поздравления и цветя от министъра на културата проф. Стефан Данаилов.
“Хамлет“ на ДКТ “Д .Димов“ е интересен съвременен прочит на едноименната шекспирова пиеса. Любопитен факт е, че тя се поставя за първи път на кърджалийска сцена през близо 50 –годишната история на театъра.
Режисьорът е поверил ролята на датския принц на младия актьор Атанас Атанасов, негови партньори са други талантливи артисти от трупата. В “Хамлет“ публиката се среща отново с добре познатите и любими имена- Димитър Варадинов, Антоанета Миланова ,Гълъб Бочуков и др .
Начало на представлението - 18.00 ч., 22 януари /четвъртък /. Повече информация на www.dktdimov.comОще снимки
 Прочитания: 1969 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign