Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали и Измир се побратимиха

 28 Януари 2009

Договор за сътрудничество и побратимяване подписаха вчера в Измир, Турция кмета на Кърджали инж.Хасан Азис и кмета на Голяма община Измир г-н Азиз Коджаоглу.Това стана по време на посещение на официална делегация от община Кърджали в турския град.На церемонията присъстваха общински съветници от двата града, представители на организации на изселници от балканските държави. Медиите от Измир проявиха голям интерес към събитието.
Кърджалийският градоначалник каза в изказването си, че парафирането на договора ще допринесе за разширяване на сътрудничеството и задълбочаването на взаимоотношенията между двата града. Връзките между двете общини датират от десетина години.Кметът на Измир посочи, че ще се поощрява обмяната на опит в сферите на образованието, културата, спорта чрез реализиране на съвместни проекти.
Делегацията от Кърджали е втори ден в Измир.Вчера тя имаше среща с представители на 19 изселнически организации, с общински съветници в сградата на голяма община. Голям концерт с участието на известни турски певци бяха организирали домакините специално за визитата на българските гости. Над 5000 души, повечето от тях изселници от Кърджали напълниха закритата спортна зала и аплодираха изказванията на кмета на Кърджали инж. Азис.
Днес, 28 януари, делегацията от Кърджали ще посети свещените места на град Ефес, гроба на Дева Мария и ще присъства на официална вечеря, дадена от дружеството на балканските изселници и др.

Още снимки
 Прочитания: 2071 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign