Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ще говорим за Левски

 17 Февруари 2009

Община Кърджали ще отбележи 136- та годишнина от гибелта на В. Левски с поредица от прояви.
Те започнаха миналата седмица с турнир по дартс сред най-малките ученици. Вчера стартира и традиционното състезание “Лъвски скок“ за средношколци. Във всички учебни заведения са подети различни инициативи, провеждат се литературни конкурси, тематични разговори, фотоизложби.
На 19 февруари от 17.30 ч. часа пред паметника на Апостола ще се състои и общоградското тържествено поклонение.
Ден преди това, в конферентната зала на комплекс “Арпезос“, Общински комитет “В. Левски“, Дружеството на художниците, РБ “Н. Вапцаров” и вестник “Нов живот“ организарат среща - разговор на тема “Искам да изляза преди времето“.
В. Левски е личността, която обединава всички без разлика на етнос, религия и възраст.
За непреходната мисия на Дякона - идеолог и организатор на националната революция, за републиканския му дух и място в българската история ще говорят известната журналистка Велислава Дърева и историкът Стоян Райчевски.
Специално подготвена мулдимедия от кърджалийските художници ще представи документален материал и репродукции на картини, посветени на великия възрожденец.
Оркестърът на вестнк “Нов живот“ -трио “Перперикон“ ще изпълни подбрана музика от български композитори.
Идеята е в дискусията за Апостола да участват изявени личности от Кърджали и региона.
Община Кърджали и организаторите на вечерта “Искам да изляза преди времето“ канят гражданите да участват в срещата на 18 февруари /сряда /от 18.00 ч. в конферентната зала на хотелски комплекс "Арпезос".


 Прочитания: 1979 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign