Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества 3 март

 04 Март 2009

Много кърджалийци oтбелязаха вчера Националния празник на България – 3 март. Честването на 131 години от Освобождението на България в Кърджали започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Руския воин. От 11 часа пред Паметника на Освободителите в Градската градина започна празничната концертна програма, подготвена от състави при Дома на културата, а половин час по-късно по главната улица на града преминаха представителните блокове на всички учебни заведения. Шествието бе водено от гвардейският отряд, мажоретният състав и духовият оркестър.
Точно в 12 часа прозвуча камбанен звън и даде началото на официалното тържество. В знак на признателност бяха положени венци и цветя от държавни и общински институции, граждански сдружения, политически партии, учебни заведения. С минута мълчание бе почетена паметта на героите, дали живота си за свободата и независимостта на страната ни. Слово по случай празника произнесе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
На тържеството присъстваха зам. -министрите на МРРБ и МВР Димчо Михалевски и Раиф Мустафа, депутатът от 40-то НС Огнян Герджиков от ПГ на НДСВ, областният управител Ангел Коджаманов, председателят на Общинския съвет Сейфи Неджиб и двамата духовни водачи енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Шабанали Ахмед, шефове на държавни и общински институции, лидери на политически партии, представители на културни и граждански организации.
За втора поредна година в края на тържественото честване на 3 –ти март в небето над Кърджали полетяха балони с цветовете на националното знаме - бяло, зелено и червено.

Още снимки
 Прочитания: 2468 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign