Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Буре барут " на кърджалийска сцена

 12 Март 2009

„Буре барут “ е най – новото заглавие в афиша на ДМДТ”Кадрие Лятифова “ Кърджали . Режисьор на постановката е младият Йонко Цонев , а сценографията - дело на Лариса Нагорская . Съвременната трагикомедия на македонския драматург Деян Дуковски потапя зрителите в годините на бурни промени из нашите балкански земи . Това е историята на 12 души, лутащи се в собствената си агония, в стремеж да бъдат забелязани. Те са ярки, агресивни, говорят неправилно и нецензурно и са готови на всичко, за да излязат от това „Буре барут”.
Винаги съм смятал, че Балканите са един вид лупа, увеличаваща всяко събитие. Нищо случващо се по тези географски ширини не минава незабелязано – нито една свада, нито едно пиянство, приятелство или дори любов. „Буре барут” е комедия, която съчетава единайсет случки минаващи под лещата на тази лупа,споделя режисьорът Йонко Цонев.
Ако сте загубили половината си живот в блъскане да откриете формулата на успеха. Ако по цял ден обикаляте в кръг и удряте главата си в стената, за да откриете лесен и бърз начин да забогатеете, ако хубавата кола на съседа и дългокраката колежка не ви излизат от ума, ако хапчетата за сън вече не помагат... то вие сте попаднали на точното място. Героите от „Буре Барут” ще дадат нов тласък на живота ви. Те ще ви покажат най-бързия и лесен начин да се сдобиете с пари, да се отървете от най-добрия си приятел, да станете част от криминалния контингент или просто да се позабавлявате за чужда сметка. Единственото, от което се нуждаете е собственият ви живот, който да съсипете , е записано в анонса към пиесата .
След премиерния спектакъл на “Буре барут “ в Кърджали ДМДТ “К .Лятифова “ще гостува и в региона .Турнето започна тази седмица .
Още снимки
 Прочитания: 1912 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign