Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Германия пише отличен на Езиковата гимназия в Кърджали

 18 Март 2009

Двадесет и пет зрелостници взеха дипломи преди да са завършили! Този факт стана повод за много радостни емоциr за учениците от 12 Leistungsklasse и техните учители Мариана Аврамова и Диана Янева. За пореден път всички гимназисти, явили се на изпита, са с немски езикови дипломи. За тях се отварят вратите на всички престижни университети в Германия, Австрия и други немскоговорящи страни от ЕС.
„…Вие сте най-добрите посредници на младите хора, които искат да живеят в един многоезичен свят. Предавайки вашите знания и умения вие ги правите конкурентоспособни извън пределите на родината…” С тези думи Михаел Хабенбахер от Посолството на ФРГ се обръща в официално писмо към учениците от Кърджали и дава висока оценка за професионализма на преподавателите по немски език в гимназията и изказва благодарност на учителите, работещи по програмата Leistungsklasse.
Признание за ГПЧЕ „Христо Ботев” бе и решението на Немското посолство да даде право за организиране и провеждане на писмен изпит по програма DSD в Кърджали. До тази година учениците, явяващи се на изпит по програмата за придобиване на немски езиков диплом, пътуваха до Стара Загора и Пловдив.
Постигнатите резултати са доказателство за качеството на чуждоезиковото обучение в ГПЧЕ „ Христо Ботев”.
На 14 май ще се проведе тържествената церемония по връчването на немските езикови дипломи С1. Те са най-високото ниво, издавано от немска страна в чужбина.


 Прочитания: 2120 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign