Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

27 март -Международен ден на театъра

 25 Март 2009

Държавен музикално - драматичен театър “Кадрие Лятифова” -Кърджали с любезното съдействие на община Кърджали подготвя празнична програма по случай Международния ден на театъра. Актьорите, танцьорите и певците ще излязат от театралния салон и ще представят своето изкуство на улицата.
На 27 март /петък / от 11.30 ч. е премиерата на детския спектакъл “Небивалици” по Доналд Бисет, постановка на Орхан Таир – директор на театъра, сценография – Виржиния Дафчева. Участват актьорите Надежда Манова и Леман Саледин. Те ще разкажат интересната история пред малките зрители на импровизираната сцена в Градската градина.
Вечерта от 18.30 ч. по бул .България /от Дома на културата до театъра / ще премине празничното шествие на Мажоретен състав при СОУ „Отец Паисий”, Духовия оркестър при Община Кърджали, Театрална студия към ГПЧЕ „Христо Ботев”, актьори, музиканти и танцьори на ДМДТ „Кадрие Лятифова”. Малко по – късно от 19.00 ч. в Градската градина празничната програма по случай Деня на театъра ще продължи с концерт - спектакъл с участието на оркестър, певци и балетна формация.


 Прочитания: 2215 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign