Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Сбогом, долчинка!” на кърджалийска сцена

 25 Март 2009

Драматично - куклен театър „Д. Димов” Кърджали готви за 27 март приятни изненади. През последните години стана традиция трупата да поднася своеобразен подарък на многобройните си зрители по случай Международния ден на театъра.
В празничния афиш на 26 март от 11.00 и 13 .00 ч. в Кукления салон на бул .Тракия малките зрители могат да видят „Театрална изложба” на проф .Румен Рачев, представление, което се играе вече трети сезон с голям успех и е носител на две престижни международни награди , а вечерта от 19.00 ч. е премиерата на едно хитово в Русия заглавие „Сбогом, долчинка!” по повестта на Константин Сергиенко. Режисьор на постановката е Пламен Панев, автор на сценографията и костюмите - Надежда Митева, а на пластиката –Татяна Соколова –хореограф, който често работи с трупата на Народния театър „Иван Вазов”, театър Сфумато и големи театри в чужбина.
Главните действащи лица в постановката се изпълняват от познати и любими на публиката актьори - ПетърАтанасов, Димитър Варадинов, Петър Мастагарков, Антоанета Миланова, Гълъб Бочуков, Калчо Иванов. С голям успех на сцената се изявяват и младите таланти Атанас Атанасов, Илияна Типова, Калин Серафимов, Николина Харизанова и Русалина Майналовска.
Героите в тази пиеса, една от най – поставяните днес в руските театри, са кучета. Техните проблеми, техните болки и радости толкова приличат на нашите, човешките, че на моменти забрявяме да гледаме на тях като на животни. Кучето от незапомнени времена е най- добрият приятел на човека, но то е и най – пострадалото същество от човека. Не сме ли и ние животни? Разбира се, че сме! И за щастие или нещастие сме сложени на върха на пирамидата –подчинявайки всички други същества на нашата воля. Изчезнат ли кучетата, изчезва и човека. Това е спектакъл и за нас хората - в него зрителят ще открие различни човешки страсти и взаимоотношения-любов, толерантност, омраза, взаимопомощ, съжаление, приятелство … Спектакълът е размисъл за много неща, споделя режисьорът Пламен Панев, който от няколко години работи с трупата на ДДКТ „Д.Димов”.
В спектакъла „Сбогом, долчинка!” има много елементи на мюзикъла, но не в „чист вид”, достойнство е и неговото музикално оформление - включени са хитови песни на български, руски и английски изпълнители. Вярваме, че по този начин представлението ще достигне по- добре до зрителите, особено младите, сподели и директорът на театъра Димитър Игнатов.
Премиерния спектакъл на ДДКТ „Д. Димов”- „Сбогом, долчинка!” ще бъде игран утре 26 март от 19.00 ч.
На следващия ден - 27 март /петък / в Кърджали ще гостува Камен Донев с невероятния си моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество”. Очакват ви два часа смях и убождания през сълзи, но целебни …, гарантирани от автора - режисьор и актьор Камен Донев. Начален час -19.00 ч.

Още снимки
 Прочитания: 2129 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign