Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Близо 8 000лв. за болни деца

 26 Март 2009

За по-малко от 20 дни жените на Кърджали събраха близо 8 хил.лв. за лечение на болни деца. Инициативата е на общинските съветнички от всички политически партии. Тя бе обявана на 8-мартенското тържество, в което участваха над 200 дами. Още същата вечер по време на бала средставата от даренията достигнаха 2100 лв. Солидна сума в специално изработената касичка пусна и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който бе гост на празника. Председателката на КНСБ Иванка Караколева обяви, че РКС се включва с 200 лв., но към тях в следващите дни ще прибави още, защото изцяло подкрепят благотворителната акция.
След проведени срещи с ръководствата на по - големите фирми и техните синдикални организации са набрани допълнителни средстава.
От “ОЦК” АД -2000 лв., “Горубсо” АД–500 лв., “Орфей” ЕОД - 300лв., “Ес енд Би” –120 лв., Федерация на работещите в търговията и услугите – 107 лв. Със сериозна вноска участават и членовете на СБУ към КНСБ –572 лв.
Днес преди началото на редовното заседание на Общивския съвет в Кърджали Бахар Палова –зам.-председател на местния парламент благодари на всички за съпричастността към проведената акция и обяви събраната до момента сума – 7 800 лв.
Всяко от седемте деца, болни от левкемия, детска пареза и др. тежки заболявания , ще получи близо по 1100 лв. за своето лечение. Още следващата седмица ще посетим 4- годишно момченце, което претърпя операция и ще предоставим на близките средствата, за да може да се подпомогне неговото по - скорошно оздравяване, сподели от трибуната на г-жа Палова. Тя изрази надежда инициативата да бъде продължена и през следващите години.

Още снимки
 Прочитания: 2049 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign