Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На неофициално посещение в Кърджали посланикът на Япония у нас

 26 Март 2009

На неофициално посещение вчера в Кърджали бе посланикът на Япония у нас Н. Пр. Цунехаро Такеда. В рамките на еднодневната визита той разгледа скалния трайкииски комплекс Перперикон и посети Регионалния исторически музей в Кърджали. Пред журналисти г-н Такеда изрази възхищението си от видяното.
Вашият регион се отличава с изключителни културно- исторически паметници и забележителна природа, аз пожелавам и занапред те да станат любимо място на българските и чуждите туристи. Аз съм от година и половина в България и съм посетил много градове и места, но такъв хубав музей с такава представителна сграда посещавам за първи път. Струва ми се ,че именно той ще стане основен фактор за развитието на туризма във вашия град и вашия регион, каза Н.Пр. Цунехаро Такеда.
Обиколката в региона на посланика на Япония е свързана с предстоящото откриване на Музея на тракийската култура до Александровската гробница край Хасково през май тази година, заяви пред представителите на медиите проф. Николай Овчаров. Той предаде поканата на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис за официална визита в Кърджали на Негово превъзходителство. Археологът съобщи и за възникналата идея в рамките на настоящото посещение на г-н Такеда за организиране на среща между кметовете на Кърджали и Хасково с присъствието на Японският посланик у нас, на която да бъде обсъдена възможността за осъществяване на дестинацията Александрово - Перперикон. По думите на проф. Овчаров една такава дестинация не може да разчита на пряка държавна помощ от Япония, но може да се съдейства чрез общините с тур операторските фирми и да се предлагат пакети на японските туристи.

Още снимки
 Прочитания: 1813 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign