Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нови постижения на децата от ОДК Кърджали

 10 Април 2009

Тази година за трети пореден път имаме наградени талантливи деца, участници в Националния празник на детските таланти “Чудомириада “ 2009. Те са възпитаници на Обединен детски комплекс Кърджали -от школа "Палитра", участвали в конкурса за весела детска рисунка "Малките нашенци", от фотоклуба представили свои работи в конкурса за фотография"Мигове" и от клуба на"Любознателните" участвали в състезанието" Познавате ли Чудомир?".Децата от трите клуба имаха възможност сами да посетят гр. Казанлък и да участват в церемонията по награждаването, пътуването и участието на децата в състезанието беше спонсорирано от Община Кърджали. В конкурса организиран от МОН, Националния дворец на децата и Община Казанлък участваха 23 населени места от страната. С награди от “Чудомириада “ 2009 в Кърджали се завърнаха единайсет годишната Милена Шарков, която взе първо място във втора възрастова група на конкурса за детска рисунка и Симеон Маринов на осем години заел второ място в първа възрастова група.
Първото място в конкурса за фотография “Мигове” също бе заето от възпитаник на ОДК- Кърджали -13 –годишният Константин Киров, а децата участници в познавателното състезание “Познавате ли Чудомир”- Теодор Попов, Ана Бакърджиева и Христина Костадинова отборно се класираха на второ място.
И още успехи за кърджалийските деца. Във връзка с 110 години от рождението на Дечко Узунов Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" гр. Казанлък организира конкурс, на който директорът на НГПИД награди Онур Дауд на 12 години със специална награда и Милена Шаркова на 11 години със поощрителна награда .И двамата са възпитаници на школа "Палитра" към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Ахмед. Освен материалните награди и грамотите децата са наградени и с безплатно участие в летен пленер / в първите дни от лятната ваканция за 3-5 дни/ организиран от Художественото училище в гр.Казанлък.
Децата от школа "Палитра" ОДК -Кърджали с ръководител Севинч Ахмед успяха за завоюват през тази година и още награди. Те взеха участие и се завърнаха с награди от Четвъртия международен конкурс - изложба за детска рисунка „Слънчевите руни в българските носии и тъкани” – Силистра 2009 г. Конкурсът бе проведен под патронажа на Европейския комисар г-жа Меглена Кунева, а част от наградния фонд бе осигурен от Областния управител на област Силистра - Светлана Великова, която награди учителите и учениците в изложбата.
Сред отличените от журито са и кърджалийските представители - Добрина Митовска на десет години с рисунка орнаменти, шевици и шарки и ръководителката на школа “Палитра” ОДК –Кърджали –Севинч Ахмед с награда за учител. Целта на конкурса е да привлече вниманието на децата, които да се запознаят с българската култура, съхранена в красивите тъкани и носии. Децата- участници са разпределени в три възрастови групи – от 6 до 18 години. В това издание на конкурса участваха общо 5566 рисунки и експонати от приложното изкуство, графика живопис и компютърни презентации на деца от България, Румъния, Украйна и Португалия.

Още снимки
 Прочитания: 2420 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign