Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пролетни настроения

 31 Март 2009

Вече втора седмица Артгалерия “Дар “в Кърджали представя изложба на местни творци .Тя е под надслов “Пролетни настроения “.Експонирани са над 30 графични и живописни платна .Павлина Чукич и Георги Шишков са уловили настъпващата промяна в природата през март и април, усещането за обновление окткриваме и в картините на Хари Атанасов, Камбер Камбер изненадва почитателите на изящното изкуство със своите "Мелодии ",които събуждат любовното чувство през най -красивия сезон, а Христо Габеров ни пренася далеч на юг с “ Африканските прелести “, керамичните фигури на Ивета Стоянова отново показват нейния висок художествен стил .
В изложбата участват 16 автори с над 30 творби - графика , живопис, керамика . Искам да подчертая , че заедно с утвърдените имена свои картини излагат и трима млади автори - Божидара Ангелова ,Цветана Чорбаджийска и Венелин Гетов , сподели галеристката Пенка Атанасова .
Представянето на нови имена , даване път на млади художници е важен момент в нашата дейност. Цветана и Венелин са още студенти , но тяхното включване в общата изложба им дава самочувствие , което е много важно за един творец . С тази изложба откриваме символично и новия творчески сезон. Искаме да предложим на кърджалийци и тази година интересни срещи не само с местните автори , но ще продължим да каним и творци от страната , една традиция , която следваме през последните години, каза Владимир Чукич, председател на Дружеството на художниците в Кърджали . Той съобщи в аванс , че в момента се уточвява гостуване на художници от побратимената на Кърджали американска община Елхард .

Още снимки
 Прочитания: 2267 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign