Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба "Дървопластика"

 15 Април 2009

Снощи във Военния клуб в Кърджали художникът-приложник Митко Иванов откри изложба “Дървопластика”. Офицерът от резерва на Българската армия бе експонирал над 30 творби . Наименованията на творбите са символични –“Вълнолом”, “Трофей”, “Джурасик”, “Торс”, ”Сянка” и др .
Близо 30 години авторът се занимава с приложно изкуство. Казва, че е нужно голямо въображение, за да откриеш идеята в парчето дърво. Едни от най - интересните природни форми намира в смесените гори в Ардинско, Широко поле, Крумовградско, край яз. Кърджали. Понякога материалът е доста обемист и се налага да го носи с километри, имало е моменти, когато е отделял дни, за да си достави някоя причудлива форма.Това е поредната самостоятелна изложба на М. Иванов. През годините той е представял свои творби в Хасково, Симеоновград, Пловдив,негови пластики се намират в частни колекции в чужбина - САЩ,Турция и други страни .
Новата експозиция бе открита от известния кърджалийски художник Емил Пенчев. На откриването присъстваха подполк. Стефан Енчев- началник на Регионален военен сектор - Кърджали, председателят на Областния съвет на офицерите и сержантите от резерва и запаса Начо Ковачев, Димитър Ганев - главен експерт в сектор “Култура” в община Кърджали и много бивши колеги на г-н Иванов.
С изложбата “Дървопластика” на Митко Иванов започва поредица от прояви и нова постоянна рубрика под надслов “Воин –творец”. Целта е да се даде възможност на кадрови военнослужещи и граждански лица от Министерството на отбраната и Българската армия, както и на воини от резерва и запаса да представят свои творби, а проявата е посветена на 6 май - Ден на Българската армия и на храбростта, обяви Николай Ръжев –началник на Военния клуб в Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2003 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign