Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национална среща

 17 Април 2009

В продължение на два дни Кърджали е домакин на деветата Национална среща на Детските и младежки парламенти. Вчера срещата бе открита от директора на Обединен детски комплекс Кърджали Златка Пеньова и председателката на Детски и младежки парламент Кърджали Цветелина Рангелова. Залата на Обединен детски комплекс приюти младите парламентаристи от страната, а в рамките на над 3 часа те дискутираха темата “Младите хора срещу агресията и насилието” и представиха своите добри практики.
Преди да бъде открита дискусията участниците в срещата от София Пловдив, Белово, Русе, Хасково, Стара Загора, Сопот и други български градове бяха поздравени от Александър Трингов- началник отдел “Образователна среда” в МОН. Той припомни, че идеята Кърджали да бъде домакин на деветата Национална среща на Детските и младежки парламенти е именно на Министерството на образованието. Срещите са традиционни и са включени в календара за извънкласни дейности на министерството.
Г-н Трингов изрази удовлетвореността си от това, че вижда толкова много млади хора със собствена позиция и пожела на всички да продължават да бъдат активни и в помощ на по-възрастните.
Вие сте бъдещето на града и страната ни, вие сте нашият коректив ,но и добър партньор. Радвам се, че нашият слънчев град е домакин на вашата поредна среща. Пожелавам ви успешна работа и нови постижения, каза пред присъстващите и зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Към участниците в срещата своя поздрав отправи и Виолета Еленска -представител на Асоциацията на българските детски младежки парламенти. В приветствието си г-жа Еленска не скри, че кърджалийският детски младежки парламент има защо да бъде сред първите.Тя припомни, че само за четири години той е доказал своята активност, а членовете му работят с ум и сърце.
Днес участниците в деветата Национална среща на детските и младежки парламенти приеха и Декларация, с която обобщиха решенията от проведената дискусия. Заедно всички участници посетиха и свещения град на траките “Перперикон”.

Още снимки
 Прочитания: 2312 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign