Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отличие за Кърджали

 17 Април 2009

Днес бяха връчени наградите на Националната конференция "Училището - желана територия на ученика", която се провежда в Пловдив. В трети раздел от конференцията "Мерки за насърчаване на посещаемостта и намаляване на отпадането на учениците" област Кърджали се представи с доклада на Петранка Мавродиева от СОУ "Петко Рачов Славейков" на тема "Слово и пешеходен туризъм".
За постиженията си тя получи лаптоп и парична награда от МОН. Това ново признание е логично продължение на извоюваната първа награда преди две години, която спечелиха учениците от Ученическия парламент при СОУ”П.Р. Славейков “във второ направление на Националната конференция.
Ден преди това СОУ "Петко Рачов Славейков" бе домакин на специално организиран "лъч", който тръгна от форума в Пловдив. Идеята бе делегатите да видят "на живо" представените под формата на доклади и презентации добри практики.
Ансамбъл "Родопея" посрещна гостите с танца "Вода". Последва "екскурзоводска беседа" из най-голямото школо, гостите разгледаха Европейския коридор, специализираните кабинети и спортните съоръжения. Домакините представиха своя работещ модел, в който свободното време на учениците е запълнено с ползотворна дейност - развиване на литературни клубове чрез СИП-ове и други извънкласни форми.Още снимки
 Прочитания: 1912 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign