Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Добри и в спорта

 23 Април 2009

Преди дни се проведе Общинско първенство по лека атлетика – юноши от 8 до 10 клас. В изключително оспорваната надпревара между отборите от всички училища на територията на Община Кърджали се отличиха момичета и момчетата от отбора на езиковата гимназия. Те постигнаха забележителния резултат от 147 точки и се класираха на първо място, оставяйки другите отбори далеч зад себе си. Победителите дължат успехите си и на ръководителя на отбора г-жа Мариана Благоевич, учител по физическо възпитание и спорт в ГПЧЕ „Христо Ботев”. На второ място бе класиран отборът на СОУ „П. Р. Славейков”, а на трето място - лекоатлетите от СОУ „Отец Паисий”.
Всички призови места в индивидуалното класиране по дисциплини са спечелени от възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”.
Калин Тодоров от 10А1 спечели първо място в две дисциплини 100 и 200 метра гладко бягане. В надпреварата на 400 метра Георги Арабаджийски спечели І място, а Юджел Бахатдин от 10Н3 спечели ІІІ място.Най-добрите в дисциплината „тласкане на гюле” в Община Кърджали са Васил Лилянов от 10А1, класиран на І място и Калин Тодоров от 10А1 заел ІІ място. Ботевец е победителят в дисциплината „дълъг скок”. Първото място бе заето от Юджел Бахатдин от 10Н3.
Бягането на 1500 метра постави на изпитание възможностите на всички участнинци в лекоатлетическата надпревара. В щафетата 4 х 100 метра отборът на ГПЧЕ „Христо Ботев” спечели по безапелационен начин първо място. Победителите са:
Отборът на девойките в щафетата 4 х 100 метра също се класира на първо място и по този начин възпитаниците на езиковата гимназия доказаха, че са най-добрите лекоатлети, които ще представят Община Кърджали на Областното лекоатлетическо първенство за юноши, което ще се проведе на 26 април 2009 година.


 Прочитания: 2864 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign