Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Емел Етем посети Кърджали

 02 Май 2009

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Етем Етем посети няколко обекта в различни общини на област Кърджали, където със средства от Междуведомствената комисия са възстановени пострадали от бедствия обекти. Визитата на г-жа Етем започна от община Кърджали. Тук тя бе посрещната от кмета на общината инж.Хасан Азис и директорът на ТД „Гражданска защита” инж. Кирчо Павлов. Заедно с тях тя направи оглед на сградата, където се помещава тел. 112, след което посети село Сипей община Кърджали. В селото със средства на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане се изгражда подпорна стена на една от улиците. В края на 2008 година с цел превантивна дейност Комисията отпусна 199 708 лв., за да бъде изграден обекта. Вицепремиерът посети и още един обект в община Кърджали - дере в кв. Гледка гр.Кърджали. Дейностите по третият етап на корекцията на дерето започнаха през юли 2008 година, а за целта Междуведомствета комисия за възстановяване и подпомагане отпусна средства в размер на 456 753.
По обяд вицепремиерът министър на извънредните ситуации Емел Етем участва в празнично тържество по случай обновяването на църквата „Св. Цар Борис – Михаил I” в Момчилград, а след това посети и
общините Кирково и Ардино, където със средства от Междуведомствената комисия са възстановени пострадали от бедствия - мост над река Вировица и е укрепена река Далджа Дере.


Още снимки
 Прочитания: 2333 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign