Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза с тържествен ритуал Деня на храбростта

 07 Май 2009

С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя пред Паметника на Освободителите в Градската градина бе отбелязан и тази година 6-ти май - Деня на храбростта и празника на Българската армия в Кърджали. С едноминутно мълчание бяха почетени подвига и саможертвата на загиналите български воини в освободителните войни. В ритуала участваха областният управител Ангел Коджаманов, зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, началникът на Регионалния военен сектор подполк. Стефан Енчев и директорът на ОД на МВР в Кърджали комисар Стефан Ангелов.
Днес ние свеждаме глави в знак на признателност към онези хиляди достойни български синове, които написаха нашата нова военна история. Българският войник винаги е бранил бащината стряха, воювал е за земята си, проливал е кръвта си за свободата на своите сънародници. Тъкмо заради това и въпреки всички перипетии на историята, българският войник има такъв висок авторитет, каза в словото си по случай празника подполк. Енчев. Той припомни славните български победи и подчерта новите предизвикателства пред военните днес.
Преди официалното честване на празника в Кърджали по повод 6-ти май - Деня на храбростта и Българската армия представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Кърджали поднесоха цветя и пред паметната плоча на загиналите във Втората световна война. Плочата се намира във военния лагер край с. Широко поле.

Още снимки
 Прочитания: 1927 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign