Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Министър Цветанов посети вчера Кърджали

 07 Май 2009

На еднодневно работно посещение вчера в Кърджали бе министърът на земеделието Валери Цветанов. Той бе придружаван от зам.-кмета на община Кърджали Нурджан Юсеин и кмета на Момчилград Ердинч Хайрула. Министър Цветанов посети Областна дирекция “Земеделие и гори” и се срещна със служителите, приемащи заявления от стопаните за подпомагане по линия на преките плащания за 2009 година.
Той оцени добрата организация и координация с общинските земеделски служби в област Кърджали и подчерта, че на фона на данните от страната кърджалийската дирекция е сред водещите. По време на срещата стана ясно, че до 6 май , 80 на сто от земеделски производители в региона вече са се регистрирали.
Земеделският министър заяви, че високият процент на регистрирани тук се дължи на добрата работата на кметовете по населени места. Валери Цветанов съобщи в Кърджали, че до 15 май правителството ще вземе решение какви санкции да бъдат наложени на земеделските производители, подали неверни данни за получаване на преки субсидии от ЕС и националния бюджет.
Крайният срок за подаване на документи за субсидии изтича на 15 май и затова всички земеделски служби продължават да работят без почивен ден.

Още снимки
 Прочитания: 2188 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign