Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празник за ценителите на изкуствата

 24 Март 2009


Авторският рецитал по стихове на Божана Апостолова, съчетан с невероятната музика на Теодосий Спасов бе представен в Кърджали ден преди Благовещение . Арт проявата беше посрещната с голям интерес и беше повод за пореден път ценителите да съпреживеят красотата и емоцията от синтеза различните изкуства.
Теодосий Спасов е музикант от национална и световна величина. Повече от 15 години той концертира по сцените из Европа, Азия, Австралия, Канада и САЩ. Издава 15 албума, композира музика за множество филми, участва в проекти на филмовите композитори Карлос Силиото и Енио Мориконе. Теодосий Спасов е единственият музикант в България, отличен два пъти с наградата "Музикант на годината"- през 1997 и 2003. А през 1995 е определен от авторитетното списание Нюзуик за един от най - талантливите източноевропейски музиканти.
Големият български музикант сподели за медиите и за своите почитатели в Кърджали свои мисли и усещания за кавала и джаз музиката, за посланията на изпълнителя и музиката.
Името Божана Апостолова неизменно се свързва с едно от най-авторитетните български издателства – „Жанет 45”, на което тя е основател и собственик.Тя е и автор на няколко стихосбирки , последната “Едва я задържам “излезе през 2008 г .Упорито и без външен шум Б Апостолова печели на своя страна все повече читатели, както на поезия, така и на проза .Тя е автор на романа в два тома „Делнична библия” и на съвременната приказка за деца „Човекът с небето”.
Срещата бе организирана от Община Кърджали и ИК “Стигмати”, гостите бяха поздравени от зам.-кмета Елисавета Кехайова .

Още снимки
 Прочитания: 2270 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign