Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза 9 май

 11 Май 2009

На 9 май Кърджали отбеляза 64-тата годишнина от победата над хитлерофашизма и отдаде почит към милионите загинали войници, доброволци и обикновени хора във Втората световна война.
На поканата на община Кърджали за отбелязване на Деня на победата се отзоваха много граждани. Сред тях бяха областният управител Ангел Коджаманов, зам.-кметовете на община Кърджали Нурджан Юсеин и Елисавета Кехайова, директорът на областна дирекция "Полиция" комисар Стефан Ангелов, ръководството на Съюза на ветераните и участниците във Втората световна война, представители на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. В общоградската проява по повод 9 май участваха и зам . –министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Димчо Михалевски и Раиф Мустафа – зам.-министър на вътрешните работи.
С едноминутно мълчание участниците в проявата почетоха паметта на загиналите и поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на площад "Освобождение". Павел Петков – директор на РИМ и син на ветеран от войната произнесе слово по случай 9-ти май - Деня на победата над хитлерофашизма.Бе припомнено ,че от региона на Източните Родопи във войната са загинали 88 души .
Ветераните от Втората световна война и гражданството поднесоха цветя и на Паметника на руския воин в Кърджали.Още снимки
 Прочитания: 2238 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign