Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриха билборд

 12 Май 2009

Днес на една от централните улици в Кърджали - “Сан Стефано” до комплекс “Рили” бе открит билборд, който ще бъде отдаван под наем на фирми за рекламна дейност, а със събраните средства от тях ще се подпомага дейността на хоспис “Добролюбие” в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”. Това е поредната проява от провеждащите се благотворителните дни под мотото “За един по -достоен живот”.
Билбордът е предоставен на хосписа от община Кърджали, която осигурява мястото, а конструкцията е дарение от президента на Ротари клуб Джевдет Адем.
На официалното откриване днес присъстваха Сезгин Бекир – секратар на община Кърджали, президентът на Ротари клуб Джевдет Адем, управителят на хосписа Здравко Карамитев. Изпълнителният директор на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов благодари на всички за съпричастността им към идеята и не скри, че община Кърджали и Ротари клуб не веднъж са подпомагали на болницата.
Благотворителните дни организирани за подпомагане на хоспис “Добролюбие” са под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, а сам по себе си този факт говори много. Много са и акциите, в които общината участва за подпомагане на нуждаещите се. Ние ще продължим да помагаме когато и където можем. Надяваме се след време желаещите да наемат този билборд да бъдат толкова много, че община Кърджали да дари още един, каза пред присъстващите и секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир.
Символичното откриване на билборда и счупването на бутилка шампанско за берекет бе поверено именно в ръцете на г-н Бекир и на президента на Ротари –Кърджали Джевдет Адем.
Малко по-късно екипът на хоспис “Добролюбие” даде и курбан за здраве.
Благотворителните дни в помощ на хосписа започнаха в края на месец април със символично засаждане на цветя и оформяне на пано от тях с мотото на кампанията. Последваха различни прояви, сред които откриване на арт галерия “Милосърдие”, която гостува в няколко общини на област Кърджали. От продажба на картини на деца и местни художници бе набрана сума, която вече е предоставена на хосписа. Кампанията ще бъде закрита на 14 май с голям благотворителен концерт в театър “Д. Димов” от 19 ч.

Още снимки
 Прочитания: 2475 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign