Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празник в ОУ"Св .Св. Кирил и Методий"

 12 Май 2009

Отец Петър Гарена освети 3-те стаи на първокласниците в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Кърджали. Повод за това беше патронния празник на училището и фактът, че кабинетите са оборудвани с ново обзавеждане. То е най-модерното в Кърджалийска област и е закупено със средства от бюджета на училището.
По време на патронния празник учениците "завзеха" властта в училището и влязоха в ролята на директор, заместници и учители. Възпитаниците на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" участваха в организирания турнир по фетбол, състезанията по английски, немски и руски език. Най-малките ученици пък рисуваха картини в училищния двор по време пленер заедно с деца от училището в с. Охлювец, и от детските градини "Максим Горки", "Дъга", "Ян Бибиян" и с. Чилик. В пленера се включиха за.кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова и отец Петър Гарена.
Седмокласниците представиха презентации за забележителностите на Източните Родопи. Денят завърши с открит урок на тема "Моето здраве", което петокласници и учителката по Човек и природа Елена Топалова изнесоха пред родители.
В Деня на Европа - 9-ти май представители на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гостуваха на старозагорското училище "Кирил Христов", с което поддържат шефство. Екипи на двете училища обмениха идеи за бъдещата си работа. Директорът на старозагорското училище Господин Балъкчиев и членовете на тамошния клуб "Род и памет" дариха гостите си с копие на икона на Св. Георги Победоносец от Атон.

Още снимки
 Прочитания: 2155 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign