Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Международен приз за младите фотографи

 14 Май 2009

Фотоклубът при Обединен детски комплекс Кърджали с ръководител Антония Грозева спечели международни и национални награди.
Фотографията "Улица Рила" на Станислав Станков бе избрана от престижно международно жури да участва във фотоизложба "Chachipe Youth"/ , спонсорирана от Институт Отворено общество и OSA. Интересът към конкурса е много голям , изпратени са 1500 фотографии от страните в Източна Европа.Най-добрите от тях , определини от международно жури , ще бъдат експонирани във фотоизложба в Galeria Centralis на Будапеща.
Сред тях е и фотографията на Станислав от Кърджали.Представители на фотоклуба са поканени на официалната церемония по откриване на изложбата в унгарската столица .След представяне на фотоизложбата в Будепеща , тя ще пътува и из -- страните -участнички в Декадата на ромското включване.
Отлично се представиха участниците от фотоклуба при ОДК Кърджали и в престижния Национален младежки конкурс “Ябълката “, организиран от Арт клуб"Херос"-Стара Загора и Фондация "Д-р Щерев" София. В конкурса участват 64 фотографии и 39 фотоколажа от цяла България.
Журито , съставено от фотографи, графичен дизайнер и художници ,класира на първо място във втора възрастова група Стефани Згурева от Кърджали ,второто място е за Станислав Станков също от Фотолклуба при ОДК .Поощрителни награди от конкурса "Ябълката" спечелиха още Емел Караибрям, Кирилка Костова и Александра Станковаа , а ръководителката на Фотоклуба Антония Грозева е отличена за високи постижения при работата с учениците в Националния младежки конкурс "Ябълката"
Церемонията по награждаването се състоя на 11май в гр.Стара Загора. На 15 и 16 май младите фотографи ще участват в следващ конкурс , който ще се проведе в Пловдив .


Още снимки
 Прочитания: 2774 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign