Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нощ на музеите

 15 Май 2009

За четвърта поредна година в Кърджали ще се проведе Нощ на музеите по повод международния ден на музеите 18 май. Вратите на музея ще бъдат отворени за всички на 16 май от 20,00 часа, а посетителите ще могат да разгледат както постоянните експозиции така и гостуващата изложба за кан Тервел. В празничната нощ желаещите ще могат да видят и трите серии на документалния филм „Средновековните крепости от Източните Родопи”, а също да се срещнат със създателите му -директорът на РТЦ на БНТ -Пловдив Десислава Шишманова, режисьорът Златин Бояджиев, проф . Николай Овчаров, д-р Атанасис Горидис от Гърция и Даниела Коджаманова.
Същата вечер ще бъде открита и изложба под мотото ”Нова ера на откритията” посветена на Годината на астрономията. Тя е организирана от посолството на САЩ в България и Дружеството "Приятели на САЩ" –Кърджали със съдействието на община Кърджали. Представени са 12 пана, сред които и такива свързани с биографиите на водещи български учени, работили в областта на авиоинженерството, астронавтиката и астрономията в НАСА и в различни американски университети.
Музеят ще работи докато има посетители, категоричен бе директорът Павел Петков.Нядявяме се тази година желаещите да бъдат много повече от миналата, когато експозициите ни бяха видяни от 580 души, каза още той.

Още снимки
 Прочитания: 1859 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign