Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Лингвистично кенгуру 2009”

 15 Май 2009

Днес в Актовата зала на ГПЧЕ „Христо Ботев” бяха връчени наградите на класираните ученици, взели участие в езиковото състезание „Лингвистично кенгуру 2009”. Тази година в него участваха 428 ученици от град Кърджали. От 62 награди за първо, второ и трето място, 51 отидоха в ръцете на възпитаниците на езиковата гимназия. Това е поредното доказателство за качеството на образованието в училището и за способностите на неговите ученици.
Състезанието се провежда за трета поредна година и представлява тест, на които участниците трябваше да покажат не само знания по чужди езици – английски, немски и френски, но и познания за историята и културата на страните, в които тези езици са официални. Любопитен е фактът, че в тази година в надпреварата взеха участие ученици, изявили желание да решават езиков тест на руски език, без той да се изучава в гимназията.
През месец юни ще се проведе за пръв път национален кръг на това състезание. Надяваме се, че класираните ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” ще бъдат поканени за участие и ще представят достойно не само своето училище, но и нашият град.


 Прочитания: 2248 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign