Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Конкурс "Мисия спасител"

 30 Май 2009

В Обединен детски комплекс -Кърджали бе открита изложба на най-добре представилите се в Областния конкурс за детска рисунка “Мисия спасител”. На откриването присъстваха ученици, учители, директори, родители и много гости от цялата област. Участниците бяха приветствани от зам.-областния управител – Начо Ковачев, от директора на ТД „Гражданска защита”-Кирчо Павлов, Катя Милчева - от РИО- Кърджали и Ширин Сюлейман - директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Кърджали.
Партньори и съорганизатори в провеждането на конкурса бяха РИО, ОДК и Община Кърджали. Организаторите на проявата споделиха, че за осем години конкурсът се утвърдил като сериозен трамплин за младите таланти на област Кърджали.
Тази година за призовите места се състезаваха рисунките на 596 талантливи деца от 32 училища, 4 детски градини от общините Кърджали, Ардино, Крумовград, Кирково, Джебел и Момчилград, а за изложбата бяха номинирани 90 рисунки.
Победителите в Областния конкурс за детска рисунка ,класирани на първите три места, получиха предметни награди, осигурени от Териториална дирекция „Гражданска защита”.В трета категория-ученици от всички училища и обслужващи звена в системата на средното образование бяха отличени 9 -годишната Ваня Паскалева от ОУ “Св.СВ.Кирил и Методий”-Кърджали,6 –годишната Румяна Илиева от ДГ “Мики Маус”-с .Бенковски и Дъга Динева на 8 години от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” –Кърджали. Във втора възрастова група/ 10-14 години /на първо място е класирана Сейхан Иляз от ОУ в с. Нановица, община Момчилград, а в трета възрастова група /15 до 18 години /първо място зае рисунката на Ервин Ертан от СОУ “Васил Левски” –Ардино.
За активно участие в конкурса с грамоти бяха наградени общо осем учебни заведения. След официалното откриване на изложбата и награждаването присъстващите имаха възможност да разгледат аварийния автомобил „Роувър” от отдел „АСД” гр. Кърджали и да разговарят със спасителите, които малките художници пресъздадоха в творбите си.
Изложбата с рисунки “Мисия спасител“ ще остане експонирана в ОДК –Кърджали до 10 юни .

 Прочитания: 2878 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign