Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гости от Елхарт

 04 Юни 2009

Художничката Джанет Кроунитър от побратимената на Кърджали американска община Елхарт заедно със своята ученичка Рубия Хейганс се срещнаха днес с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. В разговора участваха и председателят на Общинския съвет Сейфи Неджиб, зам.-кметът Васил Бобеков и секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир.
Американските гости се интересуваха от новите проекти ,върху които работи общината, споделиха и възхищението си от промените, настъпили през последните няколко години в областния град. Г-жа Кроунитър е член на Асоциацията на побратимените градове на Елхарт и гостува за втори път в Кърджали. През 2005 година тя представи тук свои творби в Керимовата къща, в експозиция бяха включени керамични изделия - накити, пана, проекти на поздравителни картички и други. Част от тях бяха изработени от ученици в колежа, където Джанет Кроунитър преподава изобразително изкуство.
В рамките и на настоящата си визита Джанет Кроунитър ще зарадва кърджалийци с нова изложба, ще посети за втори път и СОУ “Владимир Димитров –Майстора”, за да изнесе открит урок пред възпитаниците на учебното заведение.
Днес двете гостенки от САЩ посетиха и откритата миналата година, в рамките на дните на Кърджали, улица “Вашингтон”.
Кърджали и Елхарт вече над шест години поддържат близки контакти. Осъществени са няколко разменни визити. И в двата града са гостували творчески колективи, представящи културата на двете страни.

Още снимки
 Прочитания: 1445 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти