Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба на сглобяеми макети

 10 Юни 2009

Изложба на сглобяеми макети на различни сгради - Златната църква във Велики Преслав, Александрови къщи в Златоград, Томбул джамия в Шумен, Манастирски комплекс “Свети Йоан Предтеча” в Кърджали и проекта на новия въжен мост над р. Арда подредиха възпитаниците на ПГС “Хр. Смирненски”. Експозицията се намира във фоайето на община Кърджали. Заедно с макетите учениците представят и направени от тях фотоси на архитектурни обекти.
Изложбата е част от декадата, която организира Клуб “Млад архитект” в рамките на проект “Младежки форум Родопи”- “Опознай родината, за да я обикнеш –модел за ангажиране на свободното време”.
Водеща организация е ПГС “Хр. Смирненски”-Кърджали, а нейни партньори са ОДК и СОУ “Вл. Димитров –Майстора”. Всички дейности по проекта се реализират с финансовата подкрепа на ОП “Развитие на човешките ресурси” и са съфинансирани от ЕСФ.
Целта на проекта е създаване на условия за развитие на учениците чрез повишаване на информираността им за архитектурата и фолклора, формиране на подходяща среда за социалната им интеграция чрез работа в екип, развитие на техните творчески способности чрез участие в групи по интереси.
Част от членовете на Клуб “Млад архитект” и участниците в проекта тази година завършват ПГС “Хр. Смирненски”. На тържественото изпращане абитуриентите бяха поздравени от Клуб “Етнохит” при СОУ “Вл. Димитров - Майстора”, в които членуват деца с изявени музикални дарби.


 Прочитания: 1981 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти