Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ХХХV Национален гребен поход

 11 Юни 2009

Главният секретар на БТС Венцислав Удев и секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир откриха официално тази сутрин ХХХV -ия Национален гребен поход по водите на река Арда. На откриването присъстваха директорът на Дирекция “Хуманитарни дейности” в община Кърджали Ширин Сюлейман, експерти от общинска администрация, председателят на туристическото дружество в Кърджали Михаил Минков, секретарят на дружеството и част от участниците в похода представители на водни клубове от страната.
Пожелавам любителите на водния спорт да се увеличават, да имате все по-големи постижения и успешно да завършите похода, с тези думи се обърна към участници и организатори секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир. Той връчи и поздравителен адрес от кмета на общината инж. Хасан Азис на главния секретар на БТС Венцислав Удев.
Гребният поход по водите на река Арда се провежда ежегодно в дните на месец юни. Той е включен в Националния календар на БТС. Всяка година похода се провежда под различно мото. Тази той е посветен на чистотата на р. Арда и язовирите “Кърджали”, “Студен кладенец” и “Ивайловград”.
По данни на организаторите над 100 души от клубове по воден туризъм от Плевен, Велико Търново, Троян, Асеновград, Първомай, Смолян, Хасково и Асеновград ще преминат по водно трасе с обща дължина над 90км. Кърджали е представен от три лодки.
Днес участниците в похода трябва да стигнат по вода до “Боюк дере”. Утре те ще акостират до стената на яз. “Студен кладенец”. За най-добрите предстои да покажат и майсторско управление на лодките в бързи води. Гребният поход ще завърши в неделя на стената на яз.“Ивайловград”.
Предизвикателствата пред любителите на водните спортове предстоят. Трите дни на похода ще бъдат незабравимо преживяване и за най-малкия участник в ХХХV Национален гребен поход по водите на р. Арда -Антон Енчев на шест години от Стара Загора. Той ще премине по цялото трасе в лодката на своите родители за втора година.

Още снимки
 Прочитания: 1908 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти