Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали събира най - добрите състезатели по плажен волейбол

 26 Юни 2009

Тази сутрин на Арена “Спартак“ започна вторият за сезона турнир по плажен волейбол М-Тel Beach Masters.
Веригата турнири по плажен волейбол M-Tel Beach Masters се провежда за трета поредна година на територията на България. Турнирът е едно от най-популярните спортни мероприятия за летния спортен календар в страната. Участие в него взимат най-добрите състезатели по плажен волейбол и преди всичко отбори от градовете Варна , Кърджали. София, Пловдив. Състезението се провежда със съдействието на община Кърджали.
Плажният волейбол става все по-популярен, той вече е олимпийски спорт. Този турнир в Кърджали е много специален, защото освен участието на 12 мъжки и 8 женски двойки, за първи път включва и над 20 двойки деца на възраст от 11 до 14г., каза на откриването Клаус Лукас - генерален мениджър. Г-н Лукас изрази надежда, че турнирът в Кърджали може да се превърне в международен и оттук да тръгнат бъдещите олимпийски медалисти.
Фактът, че шампионите по плажен волейбол на България за 2007 и 2008 г. Николай Колев и Невен Нешев са родом от Кърджали, даде повод на организаторите да изберат град Кърджали за домакин на М-Tel Beach Masters тази година.Почти половината от участниците са представители на школата тук. Няма да е пресилено, ако кажа, че Арена “Спартак“ е най – големият стадион по плажен волейбол в момента, изтъкна и Тошо Стоянов - технически сурервайзор на турнира и международен съдия по плажен волейбол. Той заяви, че е съдадена отлична организация на състезанието, която по нищо не отстъпва на тази в Пловдив и Варна.
Турнирът ще продължи от днес до неделя. Освен добрата игра на волейболистите, организаторите ще предложат много изненади и на публиката, която също ще бъде включена в програмата. Специално за зрителите ще има интересни атракции, награди и др.Входът за посетителите е свободен.
В неделя от 10.00 часа ще бъде първият полуфинал.След обяд от 15.30 ч.- финал - жени, от 16.30 ч. -финал – мъже. В 17,30 ще започне и церемонията по награждаването на победителите.


Още снимки
 Прочитания: 1951 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти