Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Лили Иванова със "Златен Перперикон"

 29 Юни 2009

Лили Иванова е тазгодишният носител на голямата награда на Деветия фестивал на изкуствата „Перперикон 2009”. Стотици почитатели на изпълнителката на вечните хитове “Камино“, “Детелини“, ”Експрес танго “ … изкачиха заедно с нея върха, за да присъстват на церемонията в тронната зала на двореца. Наградата -пръстен с лика на древния меценат на изкуството Птолемей II Филаделф, открит при разкопките от екипа на проф. Николай Овчаров, бе връчена от режисьора Асен Шопов. Призът се дава за доказан принос към развитието на българската и европейската култура.
Песента е моят живот, а мястото, на което получавам наградата е изключително, благодаря на организаторите на този фестивал и на всички, които популяризират историческото и културно богатство на Родопите и България, това бяха първите думи на Лили Иванова. Непосредствено след това г-жа Иванова раздаде много автографи на свои фенове и разгледа скалния град на траките, съпровождана от проф. Н. Овчаров и директора на фестивала П. Савчов.
”Сребърен Перперикон” тази година получи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски за неговия принос към развитието на Фестивала и Перперикон .
Досегашни носители на наградата „Златен Перперикон” са проф. Стефан Данаилов, Йълдъз Ибрахимова, акад. Светлин Русев, Асен Шопов, Харолд Пинтър, проф. Николай Овчаров, проф. д-р Марко Семов, акад. Антон Дончев и скулптора Вежди Рашидов.
Фестивалната вечер в събота завърши с голям концерт с участието на фолклорен сътав при НЧ” Родопски фар “ кв .Гледка , група Вакали и огнено шоу. Бе обявено в аванс , че след месец на 22 юли , Лили Иванова ще бъде отново гост на Кърджали и ще изнесе концерт на Арена “Спартак “.Още снимки
 Прочитания: 1927 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign