Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дарение за болницата

 06 Юли 2009

Ортопедично отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ Кърджали получи дарение външни фиксатори, необходими за долекуване на пациентите.
На среща с екипа на д-р Огнян Георгиев кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис предостави новата и модерна апаратура и пожела на лекарите и медицинския персонал да работят все така всеотдайно и с висок професионализъм.
Със съдействието на община Кърджали, която е съакционер на най- голямото лечебно заведение в региона, но и лично с подкрепата на кмета г-н Азис много от отделенията бяха обновени през последните години. Извършиха се не само ремонти на кабинетите и болничните стаи и др., но бе доставено и ново обзавеждане. Заедно с това започна и обновяване на специализираното оборудване. В скоро време предстои да получим и най-висок клас ядрено – магнитен резонанс и така нашата болница ще разполага с медицинска апаратура, намираща се само в няколко големи лечебни заведения в Южна България. Всичко това, убедени сме, ще повиши качеството на мединското обслужване на нашите пациенти, сподели д-р Тодор Черкезов-изпълнителен директор на МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали и благодари за предоставеното дарение.
На срещата в здравното заведение заедно с кмета инж. Хасан Азис присъстваха още и секратарят на община Кърджали Сезгин Бекир и представител на местния парламент. Д-р Огнян Георгиев-завеждащ Ортопедично отделение запозна гостите с условията на лечение, показа новата манипулационна и благодари за подкрепата. Той изтъкна, че през последния мандат общинското ръководство на Кърджали сериозно подпомага дейността на болницата. Ако нашето отделение разполага и с електрически дерматом ще можем да завършим цикъла на лечение, коментира още д-р Георгиев.

Още снимки
 Прочитания: 2009 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign