Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали ще летуват в Маниса

 08 Юли 2009

226 деца от община Кърджали ще летуват в чужбина през месеците юли и август. Днес замина първата група от 40 ученици за гр. Маниса, област Измир в Турция. Да изпратят децата бяха дошли много родители и близки. “Приятно пътуване и весела ваканция!” им пожелаха зам.-кметът Елисавета Кехайова и Ширин Сюлейман-директор на Дирекция “Образование“.
Приветстваме идеята за това летуване, което общината организира през последните години в побратимените на Кърджали общини в Турция и Гърция. Надяваме се, че нашите деца ще прекарат чудесни 10 дни. Създадена е добра организация, имахме специална среща за инструктаж и вярваме, че всичко ще бъде нормално, каза една от майките, която изпращаше сина си.
Очакваме с нетърпение този лагер. Надяваме се, че ще бъде супер!, това най- вече споделяха децата преди заминаване.
Град Маниса се намира в област Измир и пътят е около 750км., но шофьорът увери, че транспортната фирма ще направи всичко възможно децата да пътуват комфортно.
В групата, която отпътува са включени 40 деца от различни общински училища. Подборът е направен по преценка на директорите и учителите. Това са ученици от 5- 8 клас, сред тях има не само деца от социалнослаби семейства и деца-сираци, но и завършили отлично учебната година и представили се достойно на различни състезания и конкурси, каза зам.-кметът г-жа Кехайова. Тя допълни, че домакините са се погрижили престоя на децата да бъде много интересен, предвидено е не само време за плаж, но и за екскурзии до исторически забележителности в района на тримилионния Измир –Ефес, Кушадасъ, музеи, зоопарк и др.
Следващата група деца от Кърджали, които ще летуват в чужбина, ще замине на 28 юли за гр. Комотини, Гърция. В началото на август за Истанбул ще отпътува и третата група, която в продължение на една седмица ще бъде на скаутски лагер в околностите на мегаполиса.
През това лято по покана на община Кърджали 70 деца от градовете Истанбул, Бурса, Измир, Текирдаг, Р Турция и Комотини, Р Гърция ще гостуват в България.

Още снимки
 Прочитания: 2121 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign