Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Подготвят писмо до ОЛАФ за Пазара

 13 Юли 2009

До момента все още не са започнали плащания по реализирания проект Пазар на производителите в Кърджали от Агенция САПАРД. В община Кърджали е получено писмо, че това ще се случи до края на този месец, каза днес на брифинг кметът инж. Хасан Азис. Градоначалникът припомни, че досега са извършени две проверки от експерти. След първата са установени десет нарушения, но в рамките на един месец те са отстранени. Последвалата втора инспекция констатира, че проектът е реализиран съгласно предназначението си и е изпълнен по план.
Въпреки това плащанията се бавят, а лихвите по тегления кредит се трупат и вече са над 1 200 000 лева, допълни кметът на Кърджали.
Ако Разплащателната агенция след тези две заключения все още няма виждания за плащанията, то общинското ръководство, респективно ръководството на “Пазар на производителите” ЕАД са готови да излязат с официално предложение до Агенция САПАРД, до Европейската комисия и до Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ да извършат проверка на проекта на място. По този начин ние показваме, че не се притесняваме от изпълнението на тържището, процедурите, включително и дейността на пазара в настоящия му вид, категоричен бе кметът днес.
Инж. Азис подчерта още, че ако има пропуски, са готови да понесат всички санкции, предприети от посочените служби. Кметът заяви още, че писмата до съответните институции вече са подготвени, а до края на седмицата предстоят и разговори в МЗХ и Агенция САПАРД.


 Прочитания: 1881 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign