Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца с увреждания летуваха в Равда

 15 Юли 2009

В началото на юли шест деца с увреждания, две от които на инвалидни колички летуваха в Равда. Децата са членове на местната структура на Съюза на инвалидите в България.Те бяха придружавани от своите родители, а транспортирането до почивната база бе извършено със специализиран, осигурен от община Кърджали.
Организирането на летния отдих на учениците е важен момент от социалната дейност на общината. През последните четири години на безплатен лагер са изпратени около 700-1000 деца т.е. 10 % от всички учащи се. Въпреки икономическата криза и тази година са заделени средства за това. Общо 290 ученици от учебните заведения през 2009г. ще имат възможност да летуват на Черно море или в курортите на южните ни съседки Турция и Гърция .
Вече приключи и първата смяна /1-10 юли /, през която 60 възпитаници на ОУ с. Миладиново летуваха в с. Равда. В момента група от 40 ученици са в гр. Маниса, област Измир. На 28 юли 20 деца ще заминат за Комотини, а в началото на август 80 ще пътуват за участие в скаутски лагер край Истанбул.

Още снимки
 Прочитания: 1649 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign