Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Едис Гюрсес в надпревара за футболната школа на Стоичков

 15 Юли 2009

Шестокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Едис Гюрсес е допуснат до финалния кръг на националната надпревара, даваща правото на български футболни таланти да участват в школата на Христо Стоичков. Футболната академия на „Жилет” за поредна година избира най-добрите, които да се обучават и тренират в Барселона.
Едис се занимава с футбол от 5-годишен. Упоритостта и уменията му бързо правят впечатление и той попада в ръцете на треньора Ради Радев.
Футболната академия провежда селекции в четири града на България. Едис участва в кастинга в град Шумен, съпроводен от баща си. Представя се великолепно пред корифея Цоньо Василев, а помощник-треньорът на националния отбор Красимир Брезински възкликва спонтанно, че момчето се справя страхотно и му предрича бляскаво футболно бъдеще, пожелавайки му освен умения и шанс в оспорваната надпревара.
Така Едис получава възможността да участва във финалния кръг на академията, който ще се проведе в София.
В резултат от изминалите четири кампании 21 деца тренираха една година във футболната школа на Христо Стоичков в Барселона. Един от миналогодишните финалисти – 12-годишния Божидар Краев, след изключителното си представяне в школата на Христо Стоичков в испанската столица, получи покана да продължи тренировките си в детския футболен клуб на Барселона. Средствата за осъществяване на кампанията се осигуряват от учредения от Gillette Фонд за откриване на деца-таланти, в който в продължение на 5 месеца постъпват 5% от цената на избрани продукти с марка Gillette.


 Прочитания: 2490 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign