Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийски танцьори с медали от Литва

 17 Юли 2009

Един сребърен и два бронзови медала завоюва Музикално–танцовият ансамбъл при Дома на културата в Кърджали по време на Третия международен състезателен фолклорен фестивал в Литва. С чудесните си изпълнения кърджалийските танцьори и музиканти спечелиха много нови приятели. Композицията “Беломорска сюита“ се класира на трето място в категорията сценично- разработени фолклорни танци.
Гъдуларят Иван Иванов спечели второ място в раздела солови инструменталисти, а народният оркестър - трето в категорията оркестрови изпълнения. Освен с медали и грамоти, участниците са отличени и с парична награда от 420 евро.
Международният фестивал “Цветето на слънцето“ в Литва се проведе от 8 до 12 юли в град Шауляй. В продължение на една седмица нашите представители участват в девет концерта на различни сцени и са посрещнати възторжено и от специалисти, и от публика.
В престижния фестивал в Литва участват 16 колектива от 12 страни – Полша, Франция, Индия, Гърция, Турция, Грузия, Шри Ланка, Южна Корея, Словения, Румъния, Литва и България.
Ансамбълът при Дома на културата в Кърджали е пътувал и представял българското танцово изкуство почти във всички континенти –Европа, Америка, Африка, Азия, но за първи път сега гостува в тази северна страна. Участието ни в Литва бе много успешно, благодарим на община Кърджали, че съдейства това пътуване да се осъществи, сподели Васко Василев – художествен ръководител на ансамбъла и директор на Дома на културата в Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1831 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign