Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира проект за парк "Арпезос-Север"

 24 Юли 2009

Вчера бе подписан договорът за реализиране на проект с голям обществен интерес– парк “Арпезос-Север”.
Община Кърджали разработи проекта за парка като част от изграждането на цялостната паркова зона на областния град. Проектът бе внесен за одобрение по Оперативна програма Регионално развитие /ОПРР/ и е на обща стойност 10 млн.лв.,съобщи днес кметът инж. Хасан Азис. Зоната на парк “Арпезос - Север” включва 240 000 кв.м. и обхваща района от моста за кв.Възрожденци до пасарелката - терена на бившите казарми и терена до комплекс Пентагон.
В новата паркова зона се предвижда да има спортни съоръжения за мини футбол, волейбол и тенис на корт, много пешеходни и велосипедни алеи, изкуствено езеро, нов атрактивен мост и др.
С изграждането на парк “Арпезос-Север” се решава един от градоустройствените проблеми на Кърджали. Нашата община е една от малкото в страната, която има цялостна концепция за оформяне на паркови зони, свързани с развитието на градската среда. След откриването на Водното огледало, работата по парк “Арпезос –Север” е съществено продължение на цялостната визия в тази част на града, подчерта инж. Азис.
Според кмета, ако бъдат приключени всички процедури по проекта до края на тази година, в началото на следващата може да започне същинското строителство на парк “Арпезос –Север”. По предварителни разчети цялостният процес на изграждане трябва да приключи в рамките на 18-20 месеца.
В условията на Оперативна програма Регионално развитие ще бъде уточнено времето за реализиране на проекта, но с опита, който има община Кърджали при изпълнението на крупни проекти, вярвам че ще се справим в срок и качествено, каза още инж. Азис.


 Прочитания: 2372 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign