Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Лятна Музикална Академия Орфеус’ 2009

 25 Август 2009

От 30 август до 6 септември Кърджали и Момчилград ще бъдат домакини на Лятна Музикална Академия Орфеус’ 2009. Организатори на проявата са Община Кърджали и кметът инж. Хасан Азис и Община Момчилград и кметът на Момчилград инж. Ердинч Хайрула, в партньорство с Асоциация “Les Orpheistes” и Нов Български Университет-София. Почетни гости и преподаватели в лятната музикална академия Орфеус’ ще бъдат Марио Хосен (Австрия), Йоел Йени (Швейцария), Казатука Такахаши (Япония), проф. Милена Моллова - почетен президент на Международна Музикална Академия Орфеус’2009 - директор на департамент “Музика” към Нов Български Университет- София. Артистичен директор на Академията е Маестро Марио Хосен. Той е солист с международна репутация. Учи във Виена и Париж. Работата му с бележити изпълнители и музикални педагози като Дарина Данкова (България), Михаеl Фришеншлагер (Виена), Евгения-Мария Попова (България), Жерар Пуле (Париж), Руджеро Ричи (САЩ), Евгения Чугаева (Москва) дават важен стимул на музикалната му кариера. Концертирал е в над 30 държави.
В рамките на Лятна Музикална Академия Орфеус’ 2009 ще бъдат проведени майсторски класове по цигулка, виола и виолончело със студенти от Младежки Академичен оркестър “Орфей”/Оrpheus Academy Orchestra. Включени са и три концерта, посветени на Съединението на България. Те ще се проведат на 4-ти септември в Кърджали, сградата на Общината, 5-ти септември – Момчилград, в сградата на Театъра и на 6-ти септември отново в Кърджали в сградата на РИМ.
Участници в лятната музикална Академия Орфеус’ 2009 са 25 студенти, професори и асистенти от България, Австрия, Швейцария, Китай, Испания и САЩ. С майсторските класове за сезон 2009 се цели да бъде подпомогната обществеността в България и Европа, запозната и съпричастна към каузата Орфей и музикалното послание на неговите наследници. По този начин ще се стимулира и развитието на културния туризъм в Източните Родопи, чрез създаване на ежегоден фестивал на класическото изкуство Orpheus’. Международната музикална академия си поставя за цел и да реализира идеята за "масово културно сътрудничество". Заедно с водещи европейски университети и творци на международната музикална сцена искаме да изградим свързващи линии между Тракийския Родопски район и младото поколение музиканти от Югоизточна Европа, категорични са организатори и техните партньори. Общините Момчилград и Кърджали, Асоциация Orpheus, Нов български университет-София, в сътрудничество с музиканти от университетите и консерваториите в Базел Истанбул, Мадрид, Анкара, Александруполис и Виена и в следващите години ще осъществят тази серия от майсторски класове и концерти.


Програма на Музикална Академия Орфеус’ 2009
International Music Academy Orpheus’2009
Хотел “Конак”-Момчилград
Hotel ”Konak”- Momchilgrad

30-ти aвгуст
неделя

- 12.00 ч. Пътуване от Пловдив

- 14.00 ч. Настаняване


31 август- 3 септември
понеделник -четвъртък


- 8.30 ч. – 12.00 ч. Майсторски класове – цигулка, виола, виолончело

- 12.00 ч.-13.00 ч. Групови репетиции

- 16.30 – 19.00 ч. Оркестрови репетиции


4-ти септември
петък


- 10.00 ч. – 13.00 ч. Генерална Репетиция

- 16.00 ч. Отпътуване за Кърджали

- 18.00 ч. Концерт в Кърджали


5-ми септември
събота

- 10.00 ч. – 13.00 ч. Генерална Репетиция

- 18.00 ч. Тържествен концерт


6-ти септември
неделя


- 10.00 ч. Отпътуване за Кърджали

- 11.00 ч. Концерт в Кърджали, Музея

- 13.30 ч. Отпътуване за Пловдив

Още снимки
 Прочитания: 1993 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.