Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Премиера на "Исус ми прати SMS"

 12 Септември 2009

Кърджалийският поет с китара Иво Георгиев събра много приятели и читатели във фоайето на Историческия музей, за да представи поредната си книга със странно заглавие “Исус ми прати SMS”. За разлика от предишните две със стихове, тази съдържа 15 разказа.
Всеки град би се радвал на такъв творец като Иво, той е едно блестящо съчетание на поет, музикант и добър прозаик. В разказите му откриваме не само интересен поглед към нещата от живота, но и много интелигентно чувство за хумор и самоирония, каза по време на срещата Валентин Дишев -директор на издателство „АРС”- Благоевград. Той не пожела да прави „обилен” критически анализ, а прочете един от разказите „Гълъби”, който определи като„ литература от най – висока класа”.
Иво е от тези творци, които пишат много, но издават малко. И не защото няма какво да каже, а тъкмо обратното. И понеже смята, че хората все по –малко четат, предпочита изявите си в периодичния печат /в”Нов живот”, в.”Пулс”, в.”Сега”, в”Словото" и др./ и на преките срещи с читателите. Често обикаля страната и участва в рецитали, концерти литературни четения и обсъждания.
И тази вечер бардът от Кърджали изпълни пред почитателите от родния си град и дошлите специално за случая приятели от страната няколко от най – новите си песни. И разбира се отново провокира присъстващите.Този път бе подредил арт инсталация „Кашонхендж”, където върху пресованата хартия бяха написани откъси от новата му книга „Исус ми прати SMS”.
Ако има литературно направление „магически иронизъм”, то създател трябва да бъде Иво, пошегува се негов колега по перо.
Иво Георгиев е лауреат на „Поети с китара „/ ПОКИ/ в Харманли, на Националния литературен конкурс за дебютна литература „Южна пролет”, член е на СБП.
Първата му поетична книга „В по- лошата половина на гората” излиза през 1998г., а втората „От вътрешната страна на очакваното” -2003г.

Още снимки
 Прочитания: 2131 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign