Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ден на диалога

 26 Септември 2009

На 28 септември в Кърджали ще се проведе традиционният Ден на диалога между законодателната и местна власт. Денят се организира от Национално сдружение на общините в Република България и се провежда във всички 28 общини - областни центрове. Темата на дискусиите тази година ще бъде “Развитие на европейски тип местни финанси”. Дневният ред, по който ще протекат всички срещи по области включва разглеждане на три основни теми. Те са свързани с развитието на европейски тип местни финанси и финансовата децентрализация в България, както и реформата в системата на местните финанси, в т. ч. стъпките през 2010 г. В рамките на Деня на диалога ще бъдат дискутирани и идеи и нагласи на народните представители за подобряване на законовата рамка на местното самоуправление. ще бъдат разгледани и въпроси от регионално значение.
Деня на диалога за област Кърджали ще бъде открит от 11.00 часа на 28 септември –понеделник в залата на Бизнес инкубатора в областния град.
Основният и най-важен резултат от ежегодното провеждане на Деня на диалога е постигнатата традиция на открита и честна дискусия, което позволява по-добро разбиране на позициите на двете страни. Депутатите получават ясна представа за общинските проблеми и очаквания, пречупени през спецификата на конкретния избирателен район, а общините – за националните приоритети и предстоящите задачи на Парламента. Резултатите от дискусиите се обобщават и приемат от Управителния съвет на НСОРБ и са в основата на програмата на Сдружението за следващата година.
Тази година Денят на диалога ще бъде особено важен, защото ще срещне за първи път народните представители от мандат 2009 – 2012 г. с представителите на местната власт. Широкото участие на местна и законодателна власт и активната дискусия ще бъдат заявка за доброто и ползотворно сътрудничество между Парламента и общините.


 Прочитания: 1756 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign