Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Духът на българина отразен в архитектурата

 07 Юли 2009

В Професионална гимназия по строителство „Хр. Смирненски” – Кърджали се реализира проект „Младежки форум „Родопи” – „Опознай Родината, за да я обикнеш” – модел за ангажиране на свободното време”. Дейностите по проекта се осъществяват с финасовата подкрепа на ОП ”Развитие на човешките ресурси “ съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Партньори на гимназията са СОУ „Вл. Димитров – Майстора” и Обединен детски комплекс в град Кърджали.
В края на учебната 2008/2009 г. бе проведен конкурс за есе на тема „Духът на българина отразен в архитектурата”. Темата провокира ученици, ПГ по строителство, които имат пряко професионално отношение и обвързаност с архитектурата и ученици от Момчилград. Някои от участниците се справиха много добре. Есетата им бяха изключително емоционални и оригинални. Те показаха творческо мислене и нетрадиционен поглед към архитектурата.
Творбите на Минчо Росенов Минчев, Коста Александров Димитров и Даниела Петрова са сред най- добрите в конкурса. Авторите бяха наградени на церемония в Обединен детски комплекс. Прочитания: 1107 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign