Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Архитектурни забележителности във фоноконкурси

 18 Септември 2009

Два фотоконкурса „Архитектурните забележителности на България” и „Архитектурата на моя роден край” провокираха много ученици от ПГ по строителство ”Хр .Смирненски “-Кърджали и от партньорската им организация - ОДК, както и ученици от Момчилград да се включат активно в тях. Творбите на младите хора представят интересни архитектурни ансамбли на къщи, обществени сгради, храмове, мостове от видяното по време на екскурзиите до Велико Търново, Ивайловград, Златоград и др .
Минчо Минчев от фотоклуба при ОДК, Аптула Нешад от ПГС и София Коджаманова - фотоклуб - ОДК са уловили най –ярките обекти от различни места в страната. И тримата се класирани на призовите места в Конкурса „Архитектурните забележителности на България”.
Най- интересни фотоси за конкурса „Архитектурата на моя роден край” са представили Станислав Станков, Моника Петрова и Мария Златилова от фотоклуб - ОДК.
Темата на конкурса за рисунка „ Архитектура на бъдещето“също провокира въображението на учениците и те създават разнообразни форми и решения. Най – добри са творбите на Добрина Митовска, Есин Гюлбахар и Явор Янев.
За своето участие учениците от Момчилград също са поощрени с награди. През месец септември с представените снимки и рисунки ще бъде подредена изложба в галерията на ОДК. При откриването на експозицията младите автори ще бъдат наградени, а възпитаниците на СОУ „Вл. Димитров – Майстора”, членове на Клуб „Етнохит” ще поздравят талантливите фотографи и художници със свои музикални изпълнения.
Проведените конкурси от ПГ по строителство –Кърджали са по проект „Младежки форум „Родопи” – „Опознай Родината, за да я обикнеш” – модел за ангажиране на свободното време”. Дейностите по проекта се осъществяват с финансовата подкрепа на ОП “Развитие на чавешките ресурси “, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Партньори на гимназията са СОУ „Вл. Димитров – Майстора” и Обединен детски комплекс в град Кърджали.
Още снимки
 Прочитания: 2159 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign