Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Квалификация и мотивация

 29 Септември 2009

Вчера официално бяха връчени сертификатите на учителите, преминали успешно третия модул „Практически умения” по Проект “ЗНАМ - Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация”, Договор BG 051PO001/07/4.1-01 – 44.
Надявам се наученото от трите модула да ви бъде полезно. Пожелавам ви успешна работа и да предадете наученото и на други ваши колеги. С тези думи към педагозите се обърна кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той заедно със своя заместник Елисавета Кехайова лично връчиха сертификатите на преминалите обучението.
Час преди церемонията градоначалникът заедно с представители на партньорските организации по проекта дадоха заключителна пресконференция за представителите на медийте.
В изложението си инж. Азис подчерта, че е избран подхода за обучение на учители и работа с родители, защото няма как едната страна, в лицето на учителите, да бъде развивана, без участието на другата – родителите, каза още кметът. Радвам се, че именно в нашия град се осъществи този проект, чието значение не трябва да бъде подценявано. Интерес към неговото продължаване, под сходни форми, вече проявяват много други градове на страната, коментира още градоначалникът.
Ръководителят на проекта Надежда Цветкова заяви, пред представителите на медиите, че най-полезна за родителите на подрастващите е била информационната кампания «Училището шанс за по-добър живот» . В нея са участвали над 420 майки и татковци от етническите малцинства. Работата с тях е показала не достатъчно познаване на правата и задълженията им, като родители. Самите те са поискали срещите с преподаватели и специалисти, като тези по проекта, да продължат и за напред и поне два пъти годишно да се говори по проблемите в сферата на образованието.
За ефективността на проекта говорят не само отзивите на родителите, но и на обучавани преподаватели. Въпреки скептичната си нагласа в началото, преминали вече всички обучения педагози прилагат на практика наученото.
Проект “ЗНАМ - Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация” бе финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейски Социален Фонд на ЕС , схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001/07/4.1-01 “Създаване на благоприятна мултикултурна среда за практическо прилагане на интеркултурното образование и възпитание”. Той бе реализиран в рамките на една година от Община Кърджали в партньорство с Регионалния център на Националния педагогически център- Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2028 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign