Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обучение за новия Семеен кодекс

 01 Октомври 2009

Обучение на служители в сектор ГРАОН на общинска администрация Кърджали и на технически секретари в кметствата бе проведено днес в областния град. То бе продиктувано от влезналия в сила от първи октомври нов Семеен кодекс и задължението на кандидат -съпрузите преди да подпишат граждански брак да изберат един от трите режима на имуществени отношения. Режимът, избран от съпрузите, вече ще се отбелязва в акта за граждански брак, а след това ще се вписва и в специален регистър.
В рамките на обучението секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир представи подробна информация за новите три режима на имуществени отношения и новите документи, свързани с работата на служителите в ГРАОН.
Стана ясно, че служителите в обредните домове нямат право да изпращат уведомления за сключените бракове до Агенцията по вписвания. От днес стават невалидни и старите формуляри и бланки. В новия Семеен кодекс е записано, че отпада задължението 30 дни преди сключване на граждански брак младоженците да уведомяват общината.
В Кърджали желаещите да сключват граждански брак могат да извършат церемонията в Обреден дом и зали, Регионалния исторически музей, Общинска администрация и в кметствата на малките населени места.
С новата процедура вече се сблъскаха първите кандидат -съпрузи. Две двойки са заявили желание за сключване на граждански брак още тази неделя.


 Прочитания: 2042 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign